Kurt De Taeye

Een zoektocht naar een juiste sport, een passie voor de esthetiek van het menselijk lichaam, een jeugdsentiment voor Sylvester Stallone, en beginnende complexen als puber, zorgden er allen samen voor dat ik al 16-jarige de eerste stappen zette in de fitnesswereld. Dit gebeurde in 1990 in een zaaltje in Evergem. Al gauw werd ontdekt dat ik over de nodige genetische aanleg beschikte, waardoor ik, in het grootste geheim naar mijn ouders toe, meedraaide op mijn eerste wedstrijd. Ik werd tweede in mijn reeks. De komende 10 jaar deed ik geregeld mee aan wedstrijden van NCOBB (Natural Contest Organisation Bodybuilding Belgium). In deze federatie is het gebruik van doping absoluut verboden en worden de atleten geregeld gecontroleerd. Ik eindigde meestal tweede en om demotivatie te voorkomen stopte ik even met wedstrijden. Ik bleef wel trainen en voltooide ondertussen mijn studie kinesitherapie, waarmee ik de juist knowhow opdeed van de anatomie. 

Kurt De Taeye world champion natural bodybuilding

Vanaf 2008 deed ik weer mee aan wedstrijden. En met succes, na enkele overwinningen in mijn eigen reeks (seniors 85kg) won ik ook voor het eerst een overall titel. In 2010 stapte ik over naar een andere federatie, de IFBB, waar ik ten tijde samen met Tom Waes als een van de weinige dopingvrij op het podium stond.

Na enkele teleurstellingen werd 2013 een jaar zonder wedstrijden, maar 2014 was allesbehalve een teleurstelling. Ik ging terug naar mijn oude federatie NCOBB. Daar behaalde ik de Belgische titel, een tweede Europese plaats en vooral de wereldtitel bij de Masters I. 

Gezien ik van mening ben dat buiten voeding en training ook supplementen heel belangrijk zijn. Na enkele omzwervingen bij andere merken wordt ik sinds 2015 gesponsord door SANAS. Zij zijn tot op heden het enige merk dat volledig aan mijn wensen voldoet. Veel belangrijker dan de smaak of het mooie etiket zijn de juiste hoeveelheden en hoge kwaliteit van de producten. Niettegenstaande SANAS heerlijke smaken heeft, bieden ze me ook de kans om alles apart te verkrijgen en zo kan ik zelf mijn ideale samenstelling bepalen. Bodybuilding blijft een zoektocht naar de perfectie. De sport heeft me heel wat bijgeleerd en bijgebracht, is mijn toeverlaat in geluk en verdriet, in goede en kwade dagen. Net zoals een huwelijk is het een overeenkomst voor de rest van je leven. Na 25 jaar trainen heeft het gezorgd voor wie ik nu geworden ben.

Kurt De Taeye world champion natural bodybuilding