Nieuw: Cartiplus

07 - 06 - 2019

Collageeneiwit is het eiwit van het moment. Je vindt het terug in heel wat supplementen en beautyproducten. Ook wij bij Sanas zijn deze grondstof al een tijdje aan het onderzoeken en kwamen tot de volgende vaststellingen: 

Niet alle collageen is gelijk

Collageeneiwit wordt aangeboden als collageenpeptides. Dit zijn eigenlijk verknipte stukken collageeneiwit, ook wel collageenpeptides genoemd. Gelatine, degene die gebruikt wordt voor gummibeertjes of bavarois, is in dit kader ook een collageenpeptide. De opneembaarheid van deze eiwitfragmenten is echter heel verschillend. Hoe groter de fragmenten, hoe moeilijker ze worden opgenomen. Voor gelatine is dit enorm beperkt. Daarom hebben we heel bewust gekozen voor het gebruik van Peptan®, ontwikkeld door Rousselot, 1 van de grootste gelatine en collageen fabrikanten ter wereld. Zij kunnen door hun doorgedreven verknippen van het broneiwit een hogere opname garanderen. De naam Peptan staat dan ook gelijk voor hoge kwaliteit.

Daarnaast bevat Cartiplus ook een aantal andere ingrediënten. Vitamine C draagt bij tot een normale vorming van collageen voor de goede werking van kraakbeen, botten, bloedvaten, huid, tanden en tandvlees. Het groene thee extract levert tal van anti-oxidanten aan, en het framboos-yuzu (een Japanse citrusvrucht) aroma werkt het geheel smaakvol af. 

Gebruik

Het gebruik van collageen peptides is een verhaal van onderhoud. Je kan na 1 inname geen wonderen verwachten. Een doos Cartiplus bevat 30 ampulles waarvan je er 1 per dag inneemt. Dit doe je best 's ochtends, of voor een activiteit met belasting op het pijnlijke gewricht. Na 1 maand kan je de eerste effecten verwachten, deze worden enkel maar groter na langere inname.