Filter

Atletiek bestaat uit 24 olympische onderdelen. Dit zijn de spring-, werp- en loopnummers. De meerkampen behoren ook tot de atletiek. Afhankelijk van welk nummer je voorkeur uitdraagt ben je eerder krachtsport of duursport gericht. Meerkampers vertonen een overlappend profiel.  

Atletiek

Voor de duursporters (lange loopnummers) is het cruciaal om tijdens het sporten voldoende energie en vocht op te doen. Opname van energie kan onder de vorm van gels en repen. Onze energierepen kan je heel makkelijk eten, ze zijn zeker niet taai en smaken daarenboven nog eens heerlijk ook! Sanas Energy gel kan makkelijk worden ingenomen: enkele slokken water zijn voldoende om de gel op te nemen.

De juiste vochtbalans wordt onderhouden door een isotone sportdrank. Hier is de samenstelling van groot belang. Deze moet zo weinig mogelijk belastend zijn voor de maag en darmen. Kunstmatige zoetstoffen, kleurstoffen, sterke aroma's en voedingszuren zijn hier meestal de boosdoeners. Gelukkig vind je deze niet terug in Isomix, onze isotone dorstlesser.

Bij de voorbereiding van de krachtnummers ligt vooral de klemtoon op opbouw en herstel. Hierbij zijn de juiste koolhydraten en eiwitten van heel groot belang. Creatine kan bij de korte inspanningsnummers zorgen voor dat beetje meer en een voordeel op de concurrenten. Neem hiervoor zeker eens een kijkje in onze Power categorie.