Filter

Lopen is de ideale sport om zowel je uithoudingsvermogen en je conditie te gaan verbeteren zonder grote investeringen. Met een goed paar loopschoenen heb je eigenlijk alles wat je echt nodig hebt. Het is een sport die echt iedereen kan uitoefenen. Je hoeft niet aangesloten te zijn bij een vereniging of sportclub, want je kan het overal doen en het is gratis. Alleen lopen kan voor sommigen wel saai zijn, daarom is het geen slecht idee om een looppartner te zoeken. Zo kunnen jullie elkaar blijven motiveren om door te gaan met lopen en worden jullie samen fitter en gezonder.  

Lopen

Voor looptijden onder het uur hoef je eigenlijk geen drinken bij te hebben. Het lichaam heeft voldoende reserve en kan hier gerust even op doorgaan. Ga je langer lopen of denk je zelfs aan een marathon, dan is rehydratatie heel belangrijk. Kies hier voor een goede isotone drank. Felle kleurstoffen, synthetische zoetmakers, sterke aroma's en citroenzuur voor de smaak, dit zijn allemaal zaken aanwezig in de meeste commerciële dorstlessers. Deze veroorzaken bij velen onder ons maaglast, oprispingen en soms zelfs diarree. Een correcte formule met alleen het strikt noodzakelijke maakt een wereld van verschil. Isomix heeft als formule al voor meerdere topatleten zijn diensten bewezen. 

Na het lopen moet je zo snel mogelijk aan je spierherstel denken. Nachtelijke krampen en spierpijn behoren tot het verleden wanneer je kiest voor de juiste hersteldrank. Deze bevat 70% koolhydraten en 30% eiwitten en wordt zo snel mogelijk na de inspanning gedronken (binnen de 30 minuten). De koolhydraten geven aan het lichaam het signaal om het spierherstel op te starten waarbij de eiwitten als bouwstenen worden gebruikt. Een alternatief op een hersteldrank kan een eiwitreep zijn. Makkelijk om mee te nemen en daarenboven nog eens lekker ook!!